Nenuilstami žmogaus ieškojimai

21/04/2014 15:19

 Nepaprasta drama, beistęsianti tūkstančius metų, - tai drama ilgų žmogaus ieškojimų, kad atskleiti "kito žmogaus" paslaptis ir tokiu būdu pažinti save, kuri pasireiškė ne tik filosofijose ir religijose, bet netgi karuose. L.Ronas Habardas, aiškindamas šiuos faktus, pasakoja apie trūkstamą elementą, kurio atradimas ir suteikė galimybę atskleisti daugelį paslapčių. Ir dabartinis  žinojimas apie tai, pakėlė tiek atskirą žmogų, tiek visą žmoniją į tokį sėkmės lygį, kuris pranoksta viską, ką galėjo žmogus pasiekti praeityje.  

  "Iš ko susideda kitas žmogus? Kas jis toks yra? 

  Filosofai privalėjo atsakyti į šį klausimą. Tačiau į šį klausimą žmonės taip ir nesulaukė teigiamo atsakymo. Ir tai yra tas klausimas, į kurį teigiamas atsakymas buvo duotas Scientologijoje" - L. Ronas Habardas 

 Nežiūrint į tuos nepaprastai energingas paieškas - arba, galimai, kaip tik dėl yaptingai dėl energingų paieškų, - susikaupė nuolatinių nesėkmių faktai, kurie dar labiau apsunkino vis augančias problemas tarp žmonių. Todėl nusivylę, jie nutraukė savo ieškojimus - 1987 metias, jeigu įvardinti tai tiksliai.  Ir šitas nesėkmių dėka atsiradęs vakumas buvo užpildytas žlugdančia žmones teorija. Šioje teorijoje buvo aiškinama, kad "kitas žmogus" - tai nieko daugiau, nei bendrai paėmus, smegenų, kraujo ir sausgyslių visuma, kur egzistuoja dirgiklio-atsako mechanizmas, kuris gali reaguoti, bet ne valdyti tai, kas jį supa. Todėl, proporcianaliai plintant šitai idėjai, menko ir pagarba žmogui, o tuo pačiu metu ir visa žmonija pradėjo prarasti gebėjimą suprasti garbės ir savo tikslo suvokimo svarbą. .      

 Šioje lekcijoje L.Ronas Habardas pasakoja ne tik apie daugybę kartų patirtų nesėkmių priežastis didžiuosiuose žmogaus ieškojimuose, bet ir nurodo tą elementą, kuris liko nepastebėtas, ir kurio atradimas suteikė pagaliau galimybę išspręsti "kito žmogaus" paslaptį. Ir šio atradimo dėka, šiandien mes galime sužinoti tiesą apie savo artimą ir tokiu būdu pažinti save. Todėl šios žinios pranašauja, kad tiek atskiras žmogus, tiek nacija, tiek visa žmonija gali ne tik atgauti prarastą garbės jausmą, pagarbą savo artimui ir savo tikslo suvokimą, bet ir iki to nebūtą pasiekimų lygį.  

***************************************************************************************

Ši lekcija yra įrašyta kompaktinaime diske 15 pagrindinių pasaulio kalbų.