Evgenia Laguna - deivė ir reto talento dainininkė koncertuos, kad paremti vaikus-našlaičius

25/12/2013 17:43

  Dažnai Eugenijai Lagūnai tenka išgirsti iš žiūrovų perpildytus susižavėjimo jausmu atsiliepimus apie jos nepaprastą dainavimą. Taip, iš tikrųjų, ši unikalaus balso savininkė palieka ne tik nepaprastą įspūdį, bet tiesiog iššaukia susižavėjimo jausmą, kadangi koncerto metu pakelia žiūrovus iki tokio aukščio, kad kartais klausytojams net kvapią užgniaužia šios atlikėjos nepaprasto balso diapazonas. Scenoje jos talentas sublizga lyg nepaprasto grožio deimantas, kuriuo daugiabriaunėmis spalvomis niekaip negali atsistebėti.   

 Eugenija Lagūna yra apdovanota Tarptautinės Kultūros ir Meno Akademijos ordinu "Už tarnystę menui". 2011 metų lapkričio mėnesį jai buvo įteiktas Gėrio Akademijos apdovanojimas už aktyvią humanitarinę ir švietėjišką veiklą. Daugeliui šios talentingos dainininkės gerbėjų ji yra šviesos ir gėrio simbolis, kuri nemažai laiko skiria ir labdaringai veiklai, kuri dažnai būna susijusi su našlaičiais Rusijoje arba vyksta į kokią nors šalį, pvz., į Japoniją, kad padėti savo dainomis tiems vaikams, kurie prarado artimus jiems žmones. Ji koncertavo daugiau nei 200 kartų vaikų namuose, internatuose arba tuose koncertuose, kurie buvo skirti motinystei ir vaikystei. 

  Eugenijos Lagūnos dainavimas plačiai visuomenei daugiausia įsiminė jos Divos daina iš filmo  "5-asis elementas" (F. Sierra. The Fifth Element - The Diva Dance "The Fifth Element"). Nuo to laiko žiūrovai nenustoja ją vadinti Deive, kadangi šios dainos atlikimas žiūrovams palieka neišdildomą įspūdį.  Ši nepaprasto talento dainininkė sugeba dainuoti net 4 oktavų diapazone. Tai tikrai unikalus atvejas. Eugenijos Lagūnos žvaigždė patekėjusi Rusijoje jau savo šviesa pasiekė ir daugelį kitų pasaulio šalių. Š.m. lapkričio 23 dieną buvo duotas startas Pasauliniam Eugenijos Lagūnos koncertiniams turui, skirtam paremti vaikus-našlaičius. Šis Labdaringos akcijos turas vyks iki pat 2015 metų gruodžio 15 dienos. Koncertai vyks didžiausiuose Rusijos miestuose, taip pat ir eilėje Azijos ir Europos šalių. Gala koncertas, kuris vyks kaip dalis šio numatyto turo rėmuose, dalyvaus ir žinomos Vakarų pasaulio žvaigždės,  numatytas 2014 metų kovo mėnesį Maskvoje "Crocus City Hall".  Šį turą palaiko UNESCO ir UNICEF, Labdaringo turo dalyvių - valstybių vyriausybės, Rusijos didžiųjų miestų administracijos ir Pirmasis TV kanalas.