Filmas, suteikęs Džonui Travoltai ilgametes žiūrovų simpatijas

05/01/2014 15:23

    Vienas iš tokių ryškesnių filmų, kuris užtvirtino stabilią kino žvaigždės vietą Holyvude buvo filmas "Briolinas" (angliškai "Grease", 1978 m.), tačiau Džono Travoltos karjera smarkiai pradėjo kilti ir anksčiau po Džono Bedemo "Šeštadienio vakaro karštinės" (1977 metais).  Už Bruklino disko šokėjo vaidmenį Travolta buvo nominuotas "Oskarui".  Dainos, kurios buvo sudainuotos Džono Travoltos ir aktorės Olivia Newton-John, tapo hitais.  Be abejonės, Džonas Travolta padaro didžiulį įspūdį, kaip šokėjas. Harmoningai derindamas savo aktorinius ir šokėjo talentus, Džonas Travolta pasiekė pasaulinės šlovės, kuri šildo jį visą gyvenimą. Tad kyla klausimas: iš kur toks ryškus šokėjo talentas, nes šokius šis aktorius atlieka tikrai genialiai? Kad atskyti į šį klausimą, tada reikėtų sugrįžti į aktoriaus vaikystę. Džonas buvo šeštas vaikas gana didelėje italo ir amerikietės šeimoje. Tėvas Salvatoras Travolta, ėmėsi įvairių darbų, kad išlaikyti šeimą.  Buvęs futbolininkas prekiavo automobilių dalimis, ir kai gimė Džonas Travolta, jie gyveno nedideliame Inglevudo miestelyje New Jersey valstijoje (JAV).  Džono mama, Elena Travolta, buvo aktorė ir irlandų daininkė, kuri dėstė aktorinį meistriškumą, todėl busima Holyvudo žvaigždė jau nuo mažų metų buvo pratinama prie scenos, kurią surentė tėvas, ir kuri tapo savotišku namų teatru. Nuo šešių metų Džonas pradėjo mokytis ir šokio meno, o jo mokytoju buvo legendinio šokėjo Žano Kelio (Gene Kelly) brolis Fredis. Todėl Džonas Travolta tapo aktoriumi jau namuose, o iš viso net trys vaikai iš šešių pasirinko aktoriaus karjerą.  

 Nors ir ne iš karto, tačiau jo kaip aktoriaus karjera tapo gana sėkminga, ir tame nemažą vaidmenį suvaidino L.Rono Habardo "Dianetika" ir tolesnės studijos Scientologijos organizacijų Akademijose.  Po šio sėkmę ir pasaulinę šlovę jam atnešusio filmo, Džonas Travolta ir toliau sėkmingai kūrė daugelį vaidmenų, todėl pelnytai tapo dukart Britų Kino ir Televizijos Menų Akademijos (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA) laureatu ir "Auksinio Globuso" premijos laureatu.

   Žemiau galite pažiūrėti video ištraukas iš "Briolinas" filmo ir nuotraukas iš susitikimo su savo buvusia partnere šiame filme žavingaja aktore Olivia Newton-John. 

John Travolta ir Olivia Newton-John